Toornstra: ‘Laatste kans om mee te doen om kampioenschap verspeeld’

Feyenoord-middenvelder Jens Toornstra heeft na afloop van het verloren duel met AZ (2-1) een harde conclusie getrokken. Volgens de middenvelder kan Feyenoord het kampioenschap nu wel vergeten, zo laat hij weten in een interview met ESPN.

Feyenoord staat momenteel op de derde plek en had met een zege, nummer twee PSV, voorbij kunnen gaan. Toonstra is teleurgesteld. “Dit was onze laatste kans om nog mee te doen voor het kampioenschap. Die hebben we niet gepakt.” Koploper Ajax speelt zondag om 16:45 uur tegen Go Ahead Eagles. Als deze wedstrijd door de Amsterdammers gewonnen wordt zal het gat met Feyenoord negen punten bedragen. Dit terwijl AZ, nummer vier op de ranglijst, door de zege de achterstand met Feyenoord tot drie punten heeft verkleind.

Kritisch op scheidsrechter

Scheidsrechter Dennis Higler maakte zich niet bepaald populair bij de Feyenoord-aanhang na zijn optreden. Ook Toornstra was kritisch op de scheidsrechter. “Na de eerste penalty werd het heel onrustig bij ons. Het is moeilijk te zeggen waar dat aan ligt, ik ben geen scheidsrechter, maar ik vond het geen penalty's.”

Feyenoord-doelman vertrekt