Top 10 topscorers van Manchester United

Manchester United heeft in haar roemruchte geschiedenis flink wat doelpuntenmakers gehad. Wayne Rooney staat met 253 doelpunten met stipt op één. In de lijst is er ook plek voor een Nederlander en een huidige speler van United. Zo nadert Cristiano Ronaldo het record van George Best. Dit zijn de tien topscorers van Manchester United.

Wayne Rooney

Het topscorersklassement wordt aangevoerd door niemand minder dan Wayne Rooney. De Engelsman begon zijn carrière bij Manchester United weliswaar als een spits, maar ontwikkelde zich in de laatste jaren in zijn tijd bij de club uit Manchester tot een stabiele kracht op het middenveld. In totaal kwam Rooney tot  559 optredens waarin hij 253 keer tot scoren kwam.

Ryan Giggs

Ryan Giggs staat met 164 doelpunten in maar liefst 947 wedstrijden op de derde plek in het klassement. De aanvaller uit Wales speelde zijn gehele carrière bij Manchester United en wordt nog altijd geroemd voor zijn optredens voor de club. In totaal won Giggs dertien keer de Premier League en speelde hij een grote rol in het seizoen van 1998/99 waarin Manchester United de treble won.

Ruud van Nistelrooy

Van de top 10 spelers in het topscorersklassement staat Ruud van Nistelrooy op de vijfde plek. Als we kijken naar het ratio van doelpunten in verhouding met wedstrijden, staat Van Nistelrooy op de eerste plek met een gemiddelde van 0,68 doelpunt per wedstrijd. Bij Manchester United ontketende Van Nistelrooy zich tot één van de allerbeste spitsen uit de clubgeschiedenis. Ruud Devil wordt nog altijd beschouwd als een held in Manchester.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo keerde afgelopen zomer terug op zijn oude nest en werd door de fans van Manchester United bejubeld met een warm onthaal. In zijn eerder periode bij de ploeg uit Manchester ontwikkelde Ronaldo zich tot één van de beste spelers ter wereld. Onder Sir Alex Ferguson won de Portugees diverse prijzen, waaronder de Champions League in 2008. De Portugese aanvaller is de enige speler die nog actief is van de top 10. Ronaldo staat op in het topscorersklassement op de achtste plek en kan zomaar nog eens aardig gaan stijgen.

* stand per begin maart 2022