Louis van Gaal steekt tijdens persconferentie hand in eigen boezem

Op de persconferentie ging het natuurlijk over de tegenvallende wedstrijd tegen Ecuador. Als hij terugkijkt steekt de bondscoach hand in eigen boezem, maar blijft hij hameren op de positieve prestaties.

Louis van Gaal steekt hand in eigen boezem. Dit moet beter

De bondscoach legde uit dat hij vooral verbetering wil zien in het spel in balbezit en dat hij verwacht dat er betere keuzes zijn. Ook moet het spel agressiever. Daarnaast gaf hij de journalisten gelijk in de analyse dat de wingbacks niet zichtbaar waren tegen Ecuador. Ook hier komt dit volgens Van Gaal doordat het team niet goed genoeg speelde. Het feit dat spelers op een andere positie staan dan bij hun club maakt daarbij niet uit zegt hij. Ook wanneer journalisten vragen naar gebrek aan zelfcorrigerend vermogen in het veld wijst hij naar de vorm van het team. Van Gaal is nog zoekende naar balans in het team. Hij is niet gefrustreerd, want als bondscoach heb je de spelers te leen, zo zegt hij. 

Louis van Gaal blijft hameren op resultaten

Wederom waakte Van Gaal voor negativiteit. Hij was daarover zeer duidelijk: " we zijn al 17 wedstrijden ongeslagen en als je naar het doelsaldo kijkt mag je ook ú zeggen tegen de resultaten" Het is te bezien of de rotzakken van Oranje nu ook het voortouw nemen.

Bekijk de volledige persconferentie hieronder: