Ajax-supporters uit vak Kenneth Vermeer-pop krijgen mail en mogen niet naar Klassieker

Geen enkele Ajax-supporter die in het vak zat waar vorig seizoen tijdens Ajax-Feyenoord een Kenneth Vermeer-pop werd opgehangen, mag zijn seizoenskaart gebruiken voor de Klassieker in Amsterdam van dit seizoen.

Ajax heeft supporters uit de vakken 424 en 425 gemaild over deze sanctie, die werd opgelegd door de KNVB nadat tijdens de wedstrijd Ajax-Feyenoord op 7 februari 2016 iemand een pop van voormalig Ajacied Kenneth Vermeer ophing over een reling in de Amsterdam ArenA.

De seizoenskaarten van houders uit deze vakken worden voor de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord op 2 april a.s. eenmalig geblokkeerd. Ook mogen deze seizoenskaarthouders voor de Klassieker geen losse kaarten kopen. Ajax, dat voor het incident ook een boete van 10.000 euro opgelegd kreeg van de KNVB, geeft aan de onstane situatie te betreuren.

De man die de pop ophing werd afgelopen september door een rechter veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur. Hij mag ook twee jaar niet meer in de ArenA komen. Overigens had Ajax hem zelf ook al een stadionverbod opgelegd.