Bram van Polen maakt zich zorgen: "Dan ben je degradatiekandidaat"

Bram van Polen maakt zich ernstig zorgen over PEC Zwolle dit seizoen. De ploeg van Ron Jans staat halverwege het seizoen op een teleurstellende zestiende plaats in de Eredivisie.

"Of ik dat zag aankomen? Totaal niet", vertelt Van Polen tegen VI. "We hebben pas drie wedstrijden gewonnen én we hebben de meeste treffers tegen gekregen van allemaal. Dan ben je een degradatiekandidaat." 

Groepsgesprek

Volgens de aanvoerder van PEC zijn er harde woorden gevallen in een groepsgesprek met de selectie. "Je krijgt de kans elkaar even de waarheid te zeggen. Dat gebeurt wel vaker, maar dan is het meestal schreeuwend in een partijvorm. Dit was constructiever. Ik geloof wel in dit soort gesprekken."

Transfer

Van Polen is al jarenlang een vaste waarde in het team van Jans. "Dat komt ook door mijn niveau", aldus de rechtsback. "Ik denk dat ik te weinig startsnelheid heb voor de Nederlandse top. Misschien dat een tussenstap naar een Nederlandse subtopper mogelijk was geweest, maar was dat dan veel beter dan PEC? Wij wonnen de prijzen.