Bizarre statistiek: Cyriel Dessers scoort iedere 50 (!) minuten voor Feyenoord!

Cyriel Dessers heeft Feyenoord dit seizoen al meerdere keren de uit de brand geholpen in de slotfase. Donderdag deed hij dat tweemaal voor de Rotterdammers, die dankzij de goals van Dessers, geplaatst zijn voor de volgende ronde. Dit zijn de statistieken van de 26-jarige spits.

PSV

Op 19 september maakte Dessers zijn eerste doelpunt voor Feyenoord, de eerste in minuut 92. Luis Sinisterra gaf de bal voor vanaf rechts en Dessers kon de bal gemakkelijk binnen lopen waardoor er 0-4 op het scorebord kwam te staan. De spits vierde het feestje in de hoek van de PSV-fans, die Dessers een bierdouche gaven.

NEC

Zes dagen later was het weer raak in minuut 92. Dit keer was het de 5-3 tegen NEC. Dessers kapte een man uit een schoof de bal in de korte hoek. Het was een bewijs dat Feyenoord een goede supersub had gehuurd die het verschil kon maken.

Sparta

Op 31 oktober ging Feyenoord op bezoek bij stadsgenoot Sparta. De wedstrijd bloedde dood, en het leek 0-0 te blijven. Feyenoord mocht in minuut 92 nog een hoekschop nemen en Dessers was weer het eindstation. De voorzet werd bij de tweede paal gelegd, waar Dessers de bal in de verre hoek schoot. 

Union Berlin

De Belgische spits schoot vier dagen later weer raak. Dit keer was het 20 minuten voor tijd dat Dessers de bal afsnoepte van keeper Andreas Luthe en rustig in het hoekje prikte. Feyenoord won de wedstrijd met 1-2, waar Cyriel Dessers niet alleen de winnende maakte maar ook publiekslieveling werd in Rotterdam.

AZ

De tweede topper stond drie dagen later alweer te wachten: AZ kwam op bezoek in De Kuip. Wéér leek het een 0-0 wedstrijd te gaan worden. Dessers had inmiddels ook een hele grote kans gemist, door een aansteker op het veld stuiterde de bal niet genoeg op en miste Dessers de kans. In minuut 92 sloeg de spits echter weer toe, door de benen van Hatzidiakos in de korte hoek. Feyenoord won met 1-0.

Slavia Praag

Feyenoord ging donderdag op bezoek bij Slavia Praag in de Conference League. De ploeg van Arne Slot had aan één punt genoeg om groepswinnaar te worden, maar moest dat wel doen zonder Justin Bijlow. De doelman werd positief op corona getest. Zijn vervanger Ofir Marciano maakte twee keepersfouten waardoor Feyenoord in de achtervolging moest. Maar invaller Cyriel Dessers repareerde de schade al snel. De invaller voor Bryan Linssen, die al snel naar de kant moest, werd aangespeeld door Jens Toornstra, draaide weergaloos weg en schoot Feyenoord naar 1-1. Maar voor de pauze schoot Feyenoord zichzelf toch nog in de voet. Guus Til, die eerder een koppkans liet liggen, ging er nogal fors in bij Nicolae Stanciu. De charge op de Roemeen, diep op de helft van de Tsjechen, werd aanvankelijk bestraft met een gele kaart, maar de Finse arbiter Mattias Gestranius werd door zijn grensrechter gecorrigeerd en veranderde het kartonnetje alsnog van kleur: rood. Nadat Slavia Praag op 2-1 was gekomen toonde Feyenoord toch nog veerkracht en wie anders dan Dessers eiste de aandacht op. De Belg, dit seizoen als invaller al vaker goud waard, kopte de bal in blessuretijd op knappe wijze tegen de touwen: 2-2.