Van Gaal: 'Zijn toen in de maling genomen door Antonio Mateu Lahoz'

Louis van Gaal heeft het nog altijd moeilijk met de WK-uitschakeling van Oranje tegen Argentinië in 2022. Bij Humberto à Paris liet de voormalig bondscoach weten dat zijn team destijds 'in de maling is genomen' door scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz

Van Gaal bekritiseerde de arbitrage, verwijzend naar een actie van Leandro Paredes, waarbij de Argentijn de bal in de dug-out schoot. Volgens hem had dit een rode kaart moeten opleveren. Hij uitte ook zijn onvrede over een penalty voor Argentinië, waarbij Lionel Messi scoorde na licht contact tussen Denzel Dumfries en Marcos Acuña. "Als we met elf tegen negen man zouden spelen, hadden we best wel gewonnen," aldus Van Gaal. In september van vorig jaar deed oud-trainer een soortgelijke uitspraak.

Opstootje bij Nederland-Argentinië door Paredes

Van Gaal vergelijkt zich met Koeman

Van Gaal ging ook in op de vergelijkingen tussen zijn tijd als bondscoach en die van Ronald Koeman. "Ik kan alleen maar bij de feiten blijven", benadrukte hij. Hij wees erop dat zijn team geen wedstrijd had verloren en dat het behalen van de halve finale op een WK hoger staat aangeschreven dan het bereiken van de laatste vier op een EK. "Wij hebben geen wedstrijd verloren, maar op penalty’s wel," voegde hij eraan toe. 

Recent liet Van Gaal zich ook over zijn ziekte. De oud-bondscoach lijdt al enkele jaren aan prostaatkanker.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers