Terug naar toen: Feyenoord verslaat Lazio in Rome!

Feyenoord en Lazio Roma stonden in Rome één keer eerder tegenover elkaar. In het seizoen 1999/2000 toen het Champions League-format nog bestond uit twee groepsfases waren Lazio Roma en Feyenoord ook aan elkaar gekoppeld. In Rome was Feyenoord destijds te sterk en wonnen de Rotterdammers met 1-2. 

In de dug-out bij Feyenoord zat dat seizoen Leo Beenhakker. De Nederlandse coach die later, in 2006, nog met Trinidad & Tobago het WK behaalde, was het seizoen daarvoor met de Rotterdammers kampioen geworden. Aan de andere kant zat de Sven-Göran Eriksson op de bank. De Zweedse trainer werd na zijn periode in Rome bondscoach van Engeland en werd daarna nog coach van Manchester City.

Een elftal vol Feyenoord-iconen

Feyenoord trad aan met Jerzy Dudek op doel en achterin Ulrich van Gobbel, Bert Konterman, Ferry de Haan en Tomasz Rzasa. Op het viermans middenveld stonden aanvoerder Paul Bosvelt, Patrick Paauwe, Jean-Paul van Gastel en Jan de Visser. Voorin begon het duo Bonaventure Kalou en Julio Ricardo Cruz. De bank was goed bezet met onder anderen Christian Gyan, Peter van Vossen, Igor Korneev en Jon Dahl Tomasson. Allemaal spelers waar menig Feyenoord-fan warme herinneringen bij heeft.

Tekst gaat verder onder de foto

Lazio Roma Feyenoord 1999/2000 Champions League Europa League

Jon Dahl Tomassen, superwissel

Aan de andere kant, bij Lazio, stonden bekende namen als Sinisa Mihajlovic, Juan Sebastián Verón en Diego Simeone in het veld en begonnen sterren in wording Pavel Nedved en Dejan Stankovic op de bank. Het was dan ook niet gek dat Lazio via Verón op voorsprong kwam in de eerste helft. In de rust kwam Tomasson erin voor Kalou, maar het was wachten tot de slotfase op het tweede doelpunt van de wedstrijd. Op aangeven van Radoslav Samardzic schoot de Deense spits de gelijkmaker binnen. Feyenoord voelde dat er meer te halen viel en toen de Lazio-verdediging in de fout ging, profiteerde opnieuw Tomasson optimaal. De invaller schoof de bal achter de Italiaanse doelman en de drie punten gingen mee naar de Rotterdam.

Bekijk hier de drie doelpunten die vielen tijdens de eerste ontmoeting tussen Lazio Roma en Feyenoord: