Opvallende oproep aan Go Ahead Eagles-supporters: "Daar mag je wel samenkomen"

Jan Willem van Dop vindt het vervelend dat voetbalstadions minimaal drie weken noodgedwongen leeg moeten blijven. De algemeen directeur van Go Ahead Eagles doet bovendien een opmerkelijke oproep aan de eigen supporters.

"Dit is eigenlijk niet uit te leggen", waarmee Van Dop doelt op de competities die niet uitgesteld konden worden. "Ik hoorde onze minister-president vanochtend nog zeggen dat de kunst- en cultuur-sector niet wordt meegenomen in de maatregelen omdat ze daar al zo zwaar getroffen zijn het afgelopen jaar".

"Ja, hallo...", vervolgt een geïrriteerde Van Dop. "Dan ben je dus totaal ongeloofwaardig, vind ik, als je de voetbalclubs daarop wel straft en mensen niet meer langs de lijn mogen staan".

Aangepaste maatregelen

De voormalig voorzitter van FC Utrecht is een voorstander van aangepaste maatregelen. "Spelen zonder uitpubliek, waardoor de reisbewegingen minder worden. Zitplaatsen in de staanvakken, eventueel zonder alcohol in het stadion en de verplichting van het mondkapje. Ik vind het de moeite waard om voor te strijden".

"Ik ga supporters van Go Ahead oproepen lekker naar het café op de Brink te gaan of naar hun favoriete sportkantine om daar de wedstrijd van zondag te kijken. In tegenstelling tot bij ons stadion, mag je daar namelijk wel samenkomen met elkaar", aldus Van Dop.