Volop transferdrukte bij AZ: Bizot en Koopmeiners weg, nieuwe spits nog niet binnen

Het is volop transferdrukte in Alkmaar. Het ziet er naar uit dat AZ afscheid gaat nemen van een aantal belangrijke spelers en is er belangstelling uit Frankrijk voor een talentvol duo.

transfers az

'Belangrijke spelers op weg naar de uitgang'

Om te beginnen is Teun Koopmeiners nog altijd hard op weg naar Atalanta. De middenvelder zou zelf al rond zijn met de Italiaanse club, maar moet wachten op een akkoord van AZ. De Alkmaarders zouden minstens 15 miljoen willen vangen voor hun aanvoerder, maar Atalanta denkt aan een lager bedrag.

Naast de belangrijke pion op het middenveld is Marco Bizot ook hard op weg naar de uitgang. De doelman staat in de belangstelling van Olympiakos en bevestigde het gerucht tegenover De Telegraaf. "De onderhandelingen lopen al een tijdje. (..) Zó, zeker voor dít avontuur, het heeft alles wat ik wens." AZ zou in Sparta-doelman Maduka Okoye (21) de ideale opvolger zien. Daarnaast is oud-doelman Sergio Romero sinds 1 juli transfervrij.

LEES OOK: AZ haalt Martins Indi definitief terug naar Alkmaar

Ferdy Druijf verlengde zijn contract bij AZ, maar speelt volgend seizoen wederom op huurbasis bij KV Mechelen. Daarnaast is het contract van Jonas Svensson afgelopen en is de kans groot dat hij Alkmaar achter zich laat. Myron Boadu en Calvin Stengs zouden interesse hebben gewekt uit Frankrijk. OGC Nice zou het oog hebben laten vallen op Calvin Stengs en AS Monaco zou kijken naar Myron Boadu.

Nieuwe spits moet nog even wachten, broertje wel binnen

Naast de uitgaande transfers werkt AZ al een tijdje aan het binnenhalen van Vangelis Pavlidis. De spits van Willem II zou hard op weg zijn naar AZ, maar de clubs zijn het nog altijd niet tot een akkoord gekomen. Pavlidis moet zo'n 2,5 miljoen kosten. Het broertje van Pavlidis, Vasilios, heeft AZ al binnen. Volgens ELF Voetbal komt de 18-jarige centrale verdediger van Schalke 04 transfervrij over.