Huntelaar treurt om gelijkspel tegen ADO Den Haag: "De keeper had een dag vol geluk"

Huntelaar treurt om gelijkspel tegen ADO Den Haag: "De keeper had een dag vol geluk"

Klaas-Jan Huntelaar treurt nog altijd om het gelijkspel tegen ADO Den Haag (1-1). De spits van Ajax kreeg zelf genoeg kansen om Ajax de winst te bezorgen, maar de bal ging er maar niet in. 

"De keeper had een dag vol geluk. Hij hield de bal steeds tegen, alles zat een beetje mee voor hem", zo vertelt Huntelaar tegenover Ajax Life. "Veel mensen in de zestien, ballen die van de lijn werden gehaald. Het hoort erbij. De ene keer scoor je, de andere keer gaat een bal mis. We willen juist zoveel mogelijk scoren, maar we kregen de bal er niet in."

Lange termijn
De aanvaller is optimistisch, maar ook realistisch. "Als de kansen er maar zijn, want het is op lange termijn niet vol te houden dat we blijven missen. Het belangrijkste is dat we kansen creëren, nu moeten we er meer uithalen zodat we wedstrijden naar ons toetrekken."

Wel is Huntelaar van mening dat het spel Ajax beter moet zijn. "We gingen er te veel in mee, door zelf ook lange ballen te spelen. Het is niet moeilijk om te voorkomen dat je meegaat in het spelletje van ADO, het heeft vooral met zekerheid te maken. Als dat ontbreekt, ga je zelf ook sneller voor een lange bal. Of je in plaats van zekerheid ook vertrouwen mag lezen? Ja."

Klaas-Jan Huntelaar - Top 10 goals bij Ajax