Telstar deed poging om Rafael van der Vaart terug te laten keren van voetbalpensioen

Telstar heeft opnieuw een verwoedde poging gedaan om Rafael van der Vaart te halen. Andries Jonker, trainer en technisch directeur van de club, probeerde de gestopte middenvelder te overtuigen terug te keren van zijn pension. Van der Vaart voelt er echter niets voor. 

“Ik heb Rafael gebeld met de vraag of hij bij Telstar wil komen voetballen, ja. Helaas blijft hij vooralsnog bij zijn standpunt dat hij stopt”, zegt Jonker tegen Voetbal International. Van der Vaart, inmiddels 36 jaar, stopte afgelopen november wegens aanhoudend blessureleed. Hij stond toen onder contract bij het Deense Esbjerg fB.

"Rafael moet hier zijn loopbaan afsluiten"
Telstar probeerde eerder al om Van der Vaart naar Velsen-Zuid te halen. Toen mislukte de poging ook. “Het is de grootste uitdaging voor technisch directeur Piet Buter en mij. Ik meen het: Rafael moet hier zijn loopbaan afsluiten. Hij komt hier uit de buurt en zijn vader rijdt op de fiets naar Telstar”, zei toenmalig trainer Mike Snoei.

"Medio augustus komt hij langs op een en ander te bespreken"
“Maar wat ik wel hartstikke leuk vind, is dat Rafael mij heeft aangegeven wellicht regelmatig mee te willen trainen”, vertelt Jonker. “Medio augustus komt hij langs om een en ander te bespreken. Leuk. Een speler met z'n staat van dienst is uiteraard van harte welkom in Velsen.” Telstar begint aanstaande maandag aan het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie met een uitwedstrijd tegen Jong AZ.