Perez looft Giménez: "Beste spits van Nederland"

Kenneth Perez heeft zich bij Dit Was Het Weekend van ESPN lovend uitgelaten over Santiago Giménez. De Mexicaanse spits was belangrijk voor Feyenoord in de 2-1 overwinning op FC Volendam en speelt de laatste weken een grote rol in het elftal van Arne Slot. "Hij is zo gehaaid en hij weet gewoon hoe hij moet bewegen."

De Mexicaan maakte zondagavond de gelijkmaker tegen de Volendammers en bij de 2-1 schoot de spits de bal tegen Damon Mirani aan voordat deze in het doel belandde. "Niet iedereen gebruikt zijn lichaam even goed. Hij is misschien niet superlang of supergespierd, maar hij is bonkig en heeft een laag zwaartepunt", begint Perez over Giménez. "Hij gebruikt de verdediger als draaischijf. Dan moet je ook een bepaalde voetbalslimheid hebben. Wat mij betreft is hij misschien wel de beste spits op de Nederlandse velden."

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Timing

"Hij is zo gehaaid", vervolgt de Deense analist zijn lofzang. "Hij weet hoe hij moet bewegen en zijn loopacties zijn super spitsachtig. Kijk maar naar die eerste goal. Hij wacht tot Geertruida die actie heeft gemaakt en pas dán komt hij. Timing is natuurlijk alles. Je moet het geduld hebben om op de juiste momenten pas te gaan lopen."

De pas 21-jarige Mexicaan speelde dit seizoen tot nu toe 32 wedstrijden voor de Rotterdammers. Daarin was hij dertien keer trefzeker en gaf hij drie assists. De uitwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk moest Giménez aan zich voorbij laten gaan. Vlak voor die wedstrijd viel de spits uit. Donderdag zal de Mexicaan er wel bij willen zijn om zijn ploeg zo aan een plek in de kwartfinale van de Europa League te helpen.

Feyenoord-doelman vertrekt