Maduro noemt reden voor mislukken debuutseizoen tweetal Ajax-aankopen

Hedwiges Maduro was dit seizoen een onderdeel van de technische staf van Ajax, dat een waar horrorseizoen beleefde. Er is niet alleen kritiek op het spel van de selectie, maar ook individuen worden hard aangepakt.

Zo ook aankopen Josip Šutalo en Borna Sosa. De voormalig assistent-trainer van de Amsterdammers is echter niet van mening dat er sprake is van een gebrek aan kwaliteit, maar legt de oorzaak elders binnen de groep. Volgens hem zorgde de communicatie voor feel slordigheden binnen de lijnen.

Hedwiges Maduro springt in de bres voor Ajax-Kroaten

In gesprek met Voetbal International blikt hij terug op de samenwerking met de twee defensieve zomeraanwinsten. “Ik heb ze ervaren als heel positieve gasten, leuke jongens. Šutalo had wat moeite met de taal en communicatie is achterin superbelangrijk, omdat voetbal supersnel gaat. Het is altijd belangrijk, binnen en buiten het veld, ook om je direct thuis te voelen”, begint hij zijn toelichting.

Het feit dat de verwachtingen hooggespannen waren en dat vooralsnog niet tot uiting gekomen is, heeft volgens Maduro te maken met de ploeggenoten. “Hoe het dus kan dat iedereen zegt dat ze in Kroatië wel goed zijn? Ik denk dat dat vooral in communicatie zit. Ze hebben alle voorwaarden om goed te kunnen spelen. Het zijn goede voetballers”, besluit hij.

Šutalo blikt terug op debuutseizoen in Eredivisie

Šutalo en Sosa zijn beide opgeroepen voor het Europees kampioenschap en spelen zaterdagavond met Kroatië tegen Spanje. In aanloop naar dat duel blikte de centrale verdediger terug op zijn eerste seizoen in Nederland. “Elk begin is lastig, het was niet makkelijk. We waren ongeorganiseerd, met veel nieuwe spelers. Dat heb ik nooit eerder ervaren. Het was moeilijk, maar ik ben blijven geloven in onze kwaliteiten.” In de tussentijd lijkt er ook een Mexicaan onderweg naar Amsterdam.

Feyenoord-doelman vertrekt