Ziyech sluit vertrek bij Ajax uit: "Heb het geweldig naar mijn zin en ben nog lang niet klaar"

Ziyech sluit vertrek bij Ajax uit: "Heb het geweldig naar mijn zin en ben nog lang niet klaar"

Hakim Ziyech is ook volgend seizoen in het shirt van Ajax te bewonderen. Dat 24-jarige Marokkaan voelt zich helemaal op zijn plek in Amsterdam en denkt niet aan een vertrek. Dat zegt de spelmaker tegen Voetbal International.

"Ik ben dit seizoen een betere en completere voetballer geworden. Het voelde als een nieuwe uitdaging, die ik graag wilde aangaan. Inmiddels kan ik stellen dat het mijn ogen heeft geopend", begint Ziyech. Mijn aanvallende inbreng was de afgelopen jaren ook bij mijn vorige clubs wel aanwezig, nu is het verdedigende werk erbij gekomen en bestaat mijn spel meer dan ooit uit een combinatie van beide. Wat ik nu ga zeggen, klinkt heel vreemd. Ik had het nooit gedacht, maar ik krijg een kick van verdedigen."

Vertrek

Met zijn 24 jaar en uitstekende spel zou een buitenlands avontuur eventueel kunnen gaan kriebelen, maar dat geldt vooralsnog niet voor Ziyech. "Daar denk ik geen moment aan en is ook niet aan de orde. Er is veel moois gebeurd en ik heb het hier geweldig naar mijn zin, alleen voor mijn gevoel kan het allemaal nog veel beter. Ik moet altijd top zijn. Dat is mijn streven, voordat ik überhaupt ga nadenken over een volgende stap. Ik ben nog lang niet klaar bij Ajax", besluit hij.