Boycot VI geëist na controversiële grap René van der Gijp: "Sponsoren moeten samenwerking nu echt stoppen"

Genoeg is genoeg vinden belangenorganisaties Transgender Netwerk Nederland (TNN) en COC na de 'zoveelste kwetsende, smakeloze en trieste trans- en homofobie' in het programma Voetbal Inside. Vrijdagavond deed René van der Gijp zich bij wijze van grap als transgender voor, maar niet iedereen zag er de humor van in.

Met zijn actie maakte René van der Gijp de Belgische journalist Boudewijn van Spilbeeck belachelijk, die sinds vorige week besloot als vrouw door het leven te gaan. In navolging van Memphis Depay, die het een belachelijke actie vond, kunnen diverse belangenorganisaties het dus ook niet waarderen.

Controversiële actie 'Renate van der Gijp'

Memphis Depay zag er de humor al bepaald niet van in

Boycot Voetbal Inside aanstaande?

"Iemand worstelt een leven lang met haar identiteit, heeft de moed om daar publiek voor uit te komen en het enige wat de heren van VI kunnen verzinnen is om zo iemand belachelijk te maken. Ze zijn met hun ideeën diep in de vorige eeuw blijven hangen. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Dit is voor grote sponsoren Heineken, Gillette en Toto het ideale moment om met Voetbal Inside te breken,'' is COC-voorzitter Tanja Ineke van mening.

Na deze uitspraak van Derksen lag VI ook onder vuur

Eerder riep Sylvana Simons ook al op tot een boycot van het programma na deze 'racistische uitspraak' van Johan Derksen.