OFFICIEEL: Marcel Keizer is de nieuwe hoofdtrainer van Ajax

Het was al even bekend, maar nu is het officieel door de club naar buiten gebracht: Marcel Keizer is de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De coach zet zijn handtekening onder een contract tot 2019.

Keizer heeft zin in zijn nieuwe avontuur, zo vertelt hij op de clubsite van de Amsterdammers: "De gesprekken die we hebben gehad waren inderdaad positief en ik voel dan ook vertrouwen vanuit de organisatie. Ik kan niet wachten om weer op het veld te staan, we moeten er gezien het Europese programma al vroeg klaar voor zijn. Het doel is om de lijn en speelwijze van het afgelopen jaar door te trekken, er een prachtig seizoen van te maken waarbij we uiteraard voor de prijzen gaan." Ook algemeen directeur Edwin van der Sar is overtuigd van de kwaliteiten van Keizer.

Verleden

Keizer had afgelopen seizoen de leiding over Jong Ajax en de oud-coach van onder meer Telstar en Cambuur volgt in Amsterdam Peter Bosz op. In zijn tweejarig contract is een optie voor een extra jaar opgenomen. De 48-jarige Badhoevedorper heeft ook een verleden als speler van Ajax. Keizer debuteerde op 10 april 1988 in het eerste en speelde in totaal vier officiële wedstrijden voor de club.