Vrije trappen van Schöne op een rij; Deen genomineerd voor mooiste vrije trap in CL-historie

Lasse Schöne speelt inmiddels bij NEC Nijmegen, maar heeft voor meerdere Eredivisie-clubs gespeeld. In zijn tijd bij Ajax maakte hij een wereldgoal in het uitduel tegen Real Madrid. Deze vrije trap is genomineerd voor mooiste vrije trap uit de gehele Champions League-historie. Wij zetten een aantal vrije trappen van de Deen op een rijtje!

Real Madrid - Ajax 1-4 (2019)

In 2019 kende Ajax een geweldig Champions League-seizoen. De Amsterdammers wisten de groepsfase door te komen met tegenstanders als Bayern München, SL Benfica en AEK Athene. In de achtste finales werden zij gekoppeld aan het grote Real Madrid. Veel bleef daar niet van over, want in Spanje won Ajax met 1-4 van De Koninklijke. De laatste goal kwam van de voet van Schöne, maar dat was niet zomaar een goal...

(TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

Ajax - Feyenoord 2-1 (2017)

In 2017 maakte Schöne een wereldgoal in de Klassieker. In het beladen duel duurde het niet lang voordat de supporters getrakteerd werden op een voetbalshow, want na één minuut voetballen pegelde de Deense middenvelder de bal achter Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer.

Heracles Almelo - Ajax 1-1 (2014)

In de 33e speelronde van de Eredivisie in 2014 gingen de Amsterdammers op bezoek bij Heracles Almelo. Na iets meer dan tien minuten voetballen kreeg Ajax een vrije trap. Niet direct een plek waarvan je verwacht dat een speler gaat proberen om direct te scoren, maar daar dacht Schöne anders over. Hij legt aan en schiet de bal snoeihard via de onderkant van de lat in het doel.

Ajax - ADO Den Haag 3-0 (2017)

Op 29 januari van 2017 trad Ajax in eigen huis aan tegen ADO Den Haag. Na ruim een half uur voetballen kreeg de thuisploeg een vrije trap. De bal lag zo'n meter of 25 van het doel van ADO-goalie Šetkus, maar de Deense middenvelder poeierde de bal er zonder problemen in.

Excelsior - Ajax 1-7 (2018)

Op 11 november van 2018 ging Ajax op bezoek in Rotterdam. Excelsior was de tegenstander van die middag en dat hebben zij geweten. De Amsterdammers veegden de vloer aan met de thuisploeg door met 1-7 te winnen. Een monsterscore leek er echter niet van te komen, want in de rust stond het pas 0-2. De aanwezige toeschouwers werden vlak voor het rustsignaal wel getrakteerd op een prachtige goal, want Schöne liet zijn voeten spreken met een vrije trap.