Vraagtekens bij transfer Gakpo: "Ik weet niet of hij in het spel van Liverpool past"

De transfer van Cody Gakpo naar Liverpool is niet door iedereen goed ontvangen. Steve Nicol, clubicoon van The Reds, heeft zijn bedenkingen bij de kersverse aankoop.

Naar verluidt betaalde Liverpool circa vijftig miljoen euro voor Gakpo. "Voor iemand die wordt gezien als een van de beste spelers van het WK... Waarom is het zo weinig?", vraagt Nicol zich hardop op bij ESPN. "Waarom is het maar 37 miljoen pond?". De oud-verdediger doelt daarmee op het prijskaartje dat in Engeland rondgaat. Volgens diverse media gaat het om 42 miljoen euro, exclusief bonussen.

"Ik ben niet honderd procent overtuigd", vervolgt Nicol. "Hij speelt niet heel diep, hij speelt niet in de punt, hij zit er een beetje tussenin. Hoe past hij in het spel van Liverpool? Ik weet niet of hij daarin past".

"Zien ze een rol voor hem weggelegd als aanvulling op de voorste drie, of gaat hij meer teruggetrokken spelen in de Jude Bellingham-rol en komt hij later in het strafschopgebied? Gaat hij al het werk doen en naar voren komen? Voor mij valt hij er een beetje tussenin", aldus Nicol, die tussen 1981 en 1984 vier keer op rij landskampioen werd met Liverpool.

Feyenoord-doelman vertrekt