UEFA bereidt zware disciplinaire straffen voor tegen vier Super League-clubs

De UEFA is zware disciplinaire straffen aan het voorbereiden tegen clubs die mee wilden doen aan de Super League, maar er nog altijd geen duidelijk afstand van hebben genomen, meldt ESPN. Real Madrid, Barcelona, Juventus en AC Milan hangt daardoor een zware straf boven het hoofd. 

De vier genoemde clubs zouden voor twee jaar uitgesloten kunnen worden van Europees voetbal. Dit is de hoogste straf die de UEFA op kan leggen tegen clubs. De UEFA is de laatste dagen in gesprek gegaan met de twaalf clubs die deel wilden nemen aan de Super League. Als ze formeel toe zouden zeggen dat de Super League er niet zou komen, zouden ze een lagere straf krijgen. 

Woensdag gaven Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur hun zege aan de UEFA. Ook Internazionale zou zo goed als akkoord zijn. Maar Juventus, Real Madrid, Barcelona en AC Milan weigeren vooralsnog toe te geven dat er nooit een Super League komt. Daardoor zouden zij ook zwaardere straffen kunnen krijgen. Dit vanwege het opzetten van een competitie zonder toestemming van de UEFA. De vier clubs zeggen echter dat er documenten zijn aangeleverd waarin om toestemming is gevraagd.

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin zegt dat de straf per club kan verschillen. "Er is een duidelijk verschil tussen de Engelse clubs en de andere zes. De Engelsen gaven hun fout toe en trokken zich als eerste terug. Voor mij zijn er drie groepen: De Engelse clubs, de drie die volgden (Atletico, Milan en Inter) en de clubs die nog denken dat de aarde plat is en dat de Super League bestaat (Real, Barcelona, Juventus). Er zit een groot verschil tussen die drie groepen, maar iedereen wordt verantwoordelijk gehouden."