RESPECT: PSV gaat benefietduel spelen voor slachtoffers aardbevingen in Mexico

RESPECT: PSV gaat benefietduel spelen voor slachtoffers aardbevingen in Mexico

Mexico werd in de afgelopen weken getroffen door enkele flinke aardbevingen, die veel slachtoffers maakten. De Eindhovenaren organiseren daarom een benefietduel met het Mexicaanse CF Pachuca om geld in te zamelen voor de slachtoffers. De benefietwedstrijd wordt op maandag 9 oktober om 19:00 in het Philips Stadion gespeeld. 

Duel tijdens interlandperiode
Pachuca grijpt de wedstrijd ook aan ter voorbereiding op het WK voor clubteams, waar Champions League-winnaar Real Madrid ook zijn opwachting maakt. PSV heeft ruimte voor het oefenduel, omdat er dan een interlandperiode wordt afgewerkt.

PSV spelers toonden zichzelf al in 'Fuerza Mexico-shirts'
PSV heeft in de laatste jaren een sterke band opgebouwd met Mexico. Dit omdat spelers als Carlos Salcido, Andres Guardado en Hector Moreno in het verleden voor de ploeg uit Eindhoven uitkwamen, en nu Mexicaan Hirving Lozano onder contract staat. Afgelopen zondag kwamen de PSV spelers al in een 'Fuerza Mexico-shirts' het veld op tijdens een uitduel met FC Utrecht.

Meer dan driehonderd doden
Een kaartje voor het duel met de oude club van PSV'er Hirving Lozano kost twee euro. Het volledige bedrag is bestemd voor de ramp in Mexico. Het vaderland van Lozano is getroffen door diverse aardbevingen. Meer dan driehonderd mensen lieten het leven, en veel gebouwen en huizen liggen er in puin.