Sneijder dicht bij overstap naar MLS: 'Salaris van 3 miljoen per jaar'

Sneijder dicht bij overstap naar MLS: 'Salaris van 3 miljoen per jaar'

Wesley Sneijder lijkt zijn carrière te gaan voortzetten in de Verenigde Staten. De recordinternational van Oranje staat op het punt om een lucratief contract bij Los Angeles FC te tekenen. Dat meldt ESPN.

Sneijders contract bij Galatasaray loopt nog een jaar door en het is de bedoeling dat hij tot het einde van het kalenderjaar in Istanbul blijft voetballen, om zich aan het begin van het nieuwe jaar te melden in Los Angeles. De Major League Soccer begint namelijk pas in 2018. Sneijder zou in de Verenigde Staten een contract voor twee seizoenen tekenen tegen een jaarlijkse vergoeding van drie miljoen euro. Het binnenhalen van Sneijder zou een statement zijn van Los Angeles, dat een topclub wil worden in de MLS.

Eerder werd Sneijder al in verband gebracht met Ajax. Galatasaray zou de middenvelder als ruilmiddel willen inzetten om Kenny Tete los te weken, maar dat verhaal lijkt nu van de baan.

Sneijder speelde eerder deze maand zijn 131e interland, waarmee Edwin van der Sar passeerde als recordinternational. De oud-Ajacied blikte terug op 14 jaar Oranje: