Hakimi maakt excuses aan FIFA-baas na woede-uitbarsting

Achraf Hakimi haalde zaterdag na afloop van de verloren troostfinale in al zijn frustratie verhaal bij FIFA-baas Gianni Infantino. Hij heeft een dag later zijn excuses gemaakt voor zijn actie, maar is ook van mening dat het voorval niet groter gemaakt moet worden dan dat het was.

De verdediger van Marokko en Paris Saint-Germain wilde in de slotfase een vrije trap op een gevaarlijke positie, maar daar ging Qatarese leidsman Abdulrahman Al-Jassim niet in mee. Tot grote woede van Hakimi én de rest van de nationale ploeg ging het spel verder en volgde niet veel later het laatste fluitsignaal. Na afloop liepen de emoties hoog op en trok bondscoach Walid Regragui zijn rechtsachter weg bij de scheidsrechter om zijn frustratie te laten zakken. 

Tijdens zijn aftocht richting de kleedkamer liep hij Infantino tegen het lijf en de NOS laat weten dat Hakimi zichtbaar gefrustreerd een uitleg wilde hebben van de FIFA-baas. Met een stemverheffing en slechts een afstand van enkele centimeters ging de rechtsachter tekeer, maar de camera's mochten niet filmen. Het incident vond namelijk niet plaats in de mixed zone.

Het besef dat hij verkeerd had gehandeld kwam al snel en dat leidde tot een snelle hereniging tussen Infantino en Hakimi. 'Ik was heel boos woedend maar ben later naar hem toegegaan en heb me verontschuldigd voor de dingen die ik tegen hem heb gezegd. Gianni is juist mijn vriend en ik respecteer hem enorm', aldus de dader.