Faalde Ajax met Zivkovic? "Ze lieten hem voor het eerst op zichzelf wonen, zonder begeleiding of iets"

Richairo Zivkovic kon de hoge verwachten bij Ajax niet waarmaken. Dat zou volgens voormalig teamgenoot Keziah Veendorp, die met Zivkovic in de jeugd van FVV en FC Groningen samenspeelde, niet alleen aan de spits zelf liggen. Ajax zou namelijk tekortgeschoten zijn inzake de begeleiding van Zivkovic, die inmiddels bij het Belgische KV Oostende speelt.

"Er was geen begeleiding of niks"
"Ik denk dat ik het ook moeilijk zou vinden als ik op die leeftijd zo veel aandacht zou krijgen. En dan ging Richie ook nog eens naar Ajax, zijn droomclub", aldus Veendorp in gesprek met Voetbal International. De verdediger van FC Emmen vindt dat Ajax te kort is geschoten: "Ze lieten die jongen naar Amsterdam verhuizen zonder zijn ouders. Hij moest voor het eerst op zichzelf wonen, maar er was geen begeleiding of iets."

Tekst gaat verder onder foto

"PSV zou perfect bij hem passen"
Volgens Veendorp had Ajax meer in het talent van Zivkovic moeten investeren, zeker met het oog op het transferbedrag van 2,5 miljoen euro. "Maar ik denk dat hij ook gewoon geen Ajax-speler was. Mijn vader vergeleek Richie altijd met Ruud van Nistelrooy. PSV zou perfect bij hem passen. Als hij daarnaartoe was gegaan, zou hij daar nog steeds spelen, denk ik. Of misschien al een transfer achter de rug hebben."