Van Turkse kapper tot Defensie: Advocaat overspoeld met aanbiedingen voor stageplek

Het zijn misschien niet de reacties waar hij op had gehoopt, maar het relaas van Dick Advocaat tegen het “middeleeuwse puntensysteem” voor trainers heeft heel wat losgemaakt. Het regent stageplekken voor de trainer van Fenerbahçe.

Maak kennis met Speldenprikjes, onze rubriek met satirisch voetbalnieuws. Niet te geloven dus, maar wel om mee te lachen.

Volgens UEFA-reglementen moeten trainers naast hun trainersdiploma ook een extra licentie halen. Binnen drie jaar moeten trainers vijftien studiepunten behalen door het bijwonen van congressen en seminars, of het volgen van een workshop of korte stage.

Hoewel Advocaat bij wijze van hoge uitzondering van de KNVB toch een licentie kreeg om bij Fenerbahçe aan de slag te gaan, heeft hij nog altijd te weinig studiepunten. Veel bedrijven zien een gouden gelegenheid om de oefenmeester voor korte tijd aan zich te binden.

De Turkse Hair en Beautysalon Soner in Dicks geboorteplaats Den Haag laat weten: “Natuurlijk helpen wij graag de trainer van een Turkse club. Wij denken dat we Advocaat het nodige kunnen bijbrengen over haarimplantaten. Die oude van hem zijn eerlijk gezegd aan vervanging toe.”

Strafrechtpleiter Gerard Spong liet donderdagavond bij Pauw al weten dat hij Advocaat ook wel tijdelijk onder zijn hoede zou willen nemen, en er is zelfs interesse vanuit Defensie: “Een Kleine Generaal neemt immers niet zoveel ruimte in”, aldus een woordvoerder.

Deze rubriek bestaat uit zelfverzonnen verhalen en quotes en is er absoluut niet op gericht om wie dan ook op enige manier te beschadigen. Klik hier voor nog meer speldenprikjes.