Brands countert kritiek op transferbeleid: "Te simpel geredeneerd"

Brands countert kritiek op transferbeleid: "Te simpel geredeneerd"

Technisch manager van PSV Marcel Brands is het niet eens met kritiek op zijn aan- en verkoopbeleid. Uit verschillende hoeken klonk deze week het geluid dat de landskampioen afgelopen zomer de selectie niet genoeg heeft ververst, en daardoor nu tekortschiet in de titelstrijd.

PSV was volgens Brands in de zomer rond met Galatasaray-vleugelaanvaller Bruma, maar die deal liep toch mis. Hij besloot om niet voor een mindere optie te gaan. "Daarna is er geen keuze meer geweest op dat niveau. En B- of C-niveau halen en een financiële gok wagen, willen we gewoon niet", legt Brands uit in het Eindhovens Dagblad.

Brands vindt ook dat je als club niet zomaar spelers weg kunt doen. "Narsingh, Willems, als er geen club komt waar je eigen spelers heen willen, wat dan? Stuur je ze dan weg? Te simpel geredeneerd."

De technisch manager erkent wel dat tegen Feyenoord de absolute bereidheid bij PSV ontbrak om voor de overwinning te gaan. "Daarom zullen we doorselecteren, zonder dat je zegt: het gehele elftal zit aan het eind van zijn cyclus, dat is echt onzin-kretologie."