Vijf redenen waarom Justin Bijlow de vaste doelman van Oranje moet worden

Justin Bijlow maakte afgelopen woensdag zijn debuut voor Oranje in de WK-kwalifiatiewedstrijd tegen Noorwegen. De wedstrijd eindigde in 1-1 en na afloop ging het veel over de doelman, die een goede indruk maakte. Met Joël Drommel, Tim Krul en Jasper Cillessen heeft de Feyenoorder genoeg concurrentie, wij geven je vijf redenen waarom Justin Bijlow de vaste nummer 1 van Oranje moet worden.

1. Presteert al jaren goed

Sinds 2018 is Justin Bijlow de onbetwiste nummer 1 van Feyenoord. Sindsdien is hij alleen maar verder gegroeid. In 58 officiële wedstrijden pakte de doelman 22 keer een clean sheat. Waar Feyenoord onder Dick Advocaat steeds verder naar beneden zakte, bleef Justin Bijlow bewijzen dat hij de juiste doelman is voor Feyenoord, en voor Oranje.

2. Blijow blijft heel kalm

Zoals we zagen tegen Noorwegen, blijft Bijlow heel kalm in een een-op-een situatie. Erling Haaland leek op weg te gaan naar de openingstreffer, maar Bijlow maakte zijn doel klein en wist de inzet van de Noor te stoppen. Ook bij Feyenoord laat de doelman vaak zien dat hij rustig blijft in dit soort situaties.

3. Internationale interesse

Bijlow is met zijn 23 jaar de jongste doelman in de Oranje-selectie. Zijn transferwaarde stijgt en met een vaste basisplaats in het Nederlands elftal zal dat bij goede prestaties alleen maar meer stijgen. Als Justin Bijlow zich ook in Oranje kan bewijzen, lonkt er een mooie buitenlandse transfer. Kunnen we met Bijlow weer een Nederlandse keeper hebben bij een Europese topclub?

4. Is voorbij zijn concurrentie

Joël Drommel heeft zich nog niet op topniveau bewezen en ten opzichte van Tim Krul heeft Bijlow zijn leeftijd mee. Hierdoor kruipt Justin Bijlow steeds hoger op het lijstje van Van Gaal.

5. Penaltystopper

In de buurt van Tim Krul komt Justin Bijlow niet op het gebied van penalty's stoppen, maar wel heeft hij bewezen dat hij die specialiteit bezit. In de Johan Cruijff Schaal van 2018 tegen PSV stopte de doelman twee penalty's waarmee hij Feyenoord de schaal bezorgde. 

Ook interessant