Juridisch onderzoek naar Henk ten Cate: ''Een schandelijke actie, ik ben een miljoen kwijtgeraakt''

Juridisch onderzoek naar Henk ten Cate: ''Een schandelijke actie, ik ben een miljoen kwijtgeraakt''

Henk ten Cate wordt in verband gebracht met ongeoorloofde praktijken bij het bedrijf Tinker Travel. Dat schrijft de NOS. De advocaat van een deel van de aandeelhouders van het bedrijf uit de reisbranche heeft gezegd een juridische procedure te starten om Ten Cate persoonlijk aansprakelijk te stellen voor geleden schade. De trainer, wiens aanstelling bij Oranje deze week afketste, was mede-aandeelhouder en zou in die positie bewust hebben aangestuurd op een faillissement van het bedrijf.

Ten Cate ontkent de beschuldigingen. ''Dit is een schandelijke actie. Ik voel mij juist misleid door Tinker Travel. Ik ben aandeelhouder voor 1 miljoen euro. Twee maanden geleden ben ik ingestapt voor 15 procent van de aandelen. Een week nadat ik aandeelhouder was geworden, bleek dat het bedrijf in slecht weer zit. Dat is het gevolg van mismanagement. Ik ben er onder valse voorwendselen binnengehaald."

Ten Cate vervolgt: "Meteen nadat ik als aandeelhouder was ingestapt, bleek het bedrijf te kampen met een acuut tekort. Samen met ABN Amro heb ik toen onderzoek laten doen. Daaruit bleek dat het tekort 2,3 miljoen was. Er werd aan de aandeelhouders gevraagd dat tekort aan te vullen. Maar dat weigeren ABN Amro en ik. Ik ben in twee maanden een miljoen kwijtgeraakt. Ik heb een claim ingediend tegen de directie van het bedrijf."