René Hake haalt uit na ontslag: ''Een overval zonder pistool''

René Hake haalt uit na ontslag: ''Een overval zonder pistool''

René Hake zit nog vol onbegrip na zijn ontslag bij FC Twente, vooral omdat hij het niet zag aankomen. In het Algemeen Dagblad legt hij uit niet blij te zijn met de manier waarop hij aan de kant is geschoven. 

''Het was een overval zonder pistool. Ik zat na het ontslag vol woede en onbegrip,'' vertelt Hake. Na zijn ontslag als hoofdtrainer kwamen beide partijen er niet uit over het vervullen van een andere rol binnen de club. Hake begrijpt nog steeds niet waarom hij is ontslagen.

Signaal

Na de nederlaag tegen Willem II merkte hij niets van onvrede over zijn functioneren als trainer, ook niet vanuit Commercieel Manager en Manager Algemene Zaken Jan van Halst. "De maanden ervoor ook niet. Ze wisten precies waar we mee bezig waren. Jan was er bij toen we met de staf hebben gezeten en hebben geconstateerd dat we, door alle fysieke achterstanden en het late binnenkomen van spelers, pas in deze periode de boel op orde zouden hebben."

Van Halst was het hier volgens Hake mee eens. "Als je dan in oktober te horen krijgt dat de ontwikkeling van het elftal achterblijft, dan denk je wel even 'wat gebeurt hier?' Of Jan mij heeft geofferd voor zijn eigen positie? Dat weet ik niet." 

Verwijt

De voormalig trainer van FC Twente zegt zichzelf 'niet zoveel te verwijten'. "Een week voor de start van de voorbereiding hoorden we dat het spelersbudget naar beneden ging en dat er toch spelers verkocht moesten worden, terwijl ons eerder was verteld dat daar geen sprake van zou zijn. Dus niemand kon verrast zijn door de opstartproblemen." 

Inmiddels is Gertjan Verbeek aangesteld als de nieuwe trainer en technisch manager van de ploeg uit Enschede. Zondag speelt FC Twente een uitduel tegen koploper PSV.