Raiola haalt uit naar Van der Sar: "In een ideale wereld zou hij nooit directeur van Ajax kunnen worden"

Mino Raiola heeft uitgehaald naar Ajax en Edwin van der Sar. De zaakwaarnemer vindt het belachelijk dat de oud-keeper algemeen directeur is bij de Amsterdammers. Volgens Raiola zou Ajax te veel hebben geluisterd naar Johan Cruijff.

Hij is vooral verbaasd dat Van der Sar in de schaduw van Michael Kinsbergen werd opgeleid tot technisch directeur omdat de 130-voudig international nog niet klaar was voor de job. "Waar in de wereld kan de ceo van een onderneming zeggen: ik ben er nog niet klaar voor?", zegt Raiola tegen Quote. "Ik kan me niet voorstellen dat ze bij Apple een ceo aanstellen die zegt: ik kan er niks van, maar ga het leren. In de ideale wereld had Edwin van der Sar geen directeur van Ajax kunnen worden."

Ook Johan Cruijff moet het ontgelden. Hij kraakt het idee van Cruijff af dat ex-Ajacieden de club moeten leiden. ''Iedereen kan de beste voetballer ter wereld worden, jij, ik, hij, maar Cruijff verkleint dat principe door dogmatisch op te leggen dat alleen ex-voetballers trainers moeten worden. Hij wilde concurrentie killen. Dan krijg je verzwakking van je soort, dan krijg je incest. Daar heeft Darwin al van gezegd: dan ga je dood."