Deze Nederlandse spelers wilden wel en niet voor Curaçao uitkomen

Dick Advocaat is als bondscoach van Curaçao naarstig op zoek naar nieuw talent. In zijn zoektocht is hij op een aardig rijtje namen gekomen. Aan tafel bij Vandaag Inside vertelt Advocaat welke spelers al bedankten en wie er mogelijk nog bij kan komen. 

Moeilijk om Nederlanders te overtuigen voor Curaçao 

Dick Advocaat vertelt dat het lastig is om spelers te overtuigen om voor Curaçao te kiezen. “Ik zelf begrijp niet als je 24 of 25 bent, dat je dan nog denkt om in Oranje te komen.” Advocaat hoopt zich met de versterkingen te plaatsen voor het WK.

Tekst gaat verder onder de video

Nederlanders die uit wilden komen voor Curaçao 

Dylan Timber koos voor Curaçao, in tegenstelling tot zijn broers Jurriën en Quinten. Dylan Timber, speelachtig bij VVV-Venlo, maakte op 24 september 2022 zijn debuut bij de nationale ploeg van Curaçao. In 2023 sloeg het land al een grote slag door Jurgen Locadia te strikken, die ooit bij de voorselectie van Oranje zat, maar nooit voor Nederland uitkwam.

Nederlanders die twijfelen voor Curaçao

Advocaat heeft meerdere spelers uitgenodigd voor een trainingskamp, waarin ze zullen oefenen tegen onder meer Hull City. Hoewel de bondscoach eigenlijk niet van plan was om op namen in te gaan, heeft hij dat toch gedaan. Tahith Chong is een twijfelgeval, Tommy St. Jago moet volgens Advocaat wedstrijdervaring op doen met Willem II in de Keuken Kampioen Divisie. Sontje Hansen is ook een mogelijkheid, maar de 21-jarige speler twijfelt in verband met zijn mogelijkheid om voor Oranje uit te komen. 

Nederlanders die niet wilden uitkomen voor Curaçao 

Justin Kluivert streeft volgens Advocaat nog steeds voor een plek in Oranje. Dat terwijl Riechedly Bazoer eerder al aangaf niet voor het land te willen uitkomen. Shurandy Sambo heeft de oproep van Advocaat ook afgewezen, de jonge verdediger hoopt op een kans bij Oranje.