Spelerspaspoort Mees Hilgers (profiel)

Feyenoord heeft een gesprek gehad met Mees Hilgers. De 20-jarige verdediger van FC Twente staat op het schaduwlijstje van de Rotterdammers en wordt gezien als een mogelijke versterking voor de ploeg van trainer Arne Slot, zo meldt FeyenoordTM. Maar wie is Mees Hilgers?

Jeugd

Hij begon met voetballen bij ASC Nieuwland en groeide op in Nijkerk, waar hij uitkwam in de jeugd van Sparta Nijkerk. Hij maakte op zijn tiende de overstap naar de voetbalacademie FC Twente. In december 2018 tekende hij een jeugdcontract bij de club en in mei 2020 tekende hij een contract bij de nieuw gevormde FC Twente/Heracles Academie.

Debuut

Op 5 december 2020 maakte hij zijn debuut in de Eredivisie. In een met 2-1 gewonnen uitwedstrijd tegen Ajax liet trainer Ron Jans hem in de 80e minuut invallen voor Tyronne Ebuehi. In seizoen 2020/21 kwam hij tot drie korte invalbeurten. In de vierde wedstrijd van seizoen 2021/22 veroverde hij door blessures van Kik Pierie en Jayden Oosterwolde een basisplaats, die hij vervolgens niet meer afstond. Op 5 november 2021 scoorde hij zijn eerste doelpunt in de Eredivisie, in de Twentse derby tegen Heracles Almelo.

Interview Mees Hilgers...

Net binnen