Schmidt en Götze verbazen zich over Sparta-veld: ‘Heeft niets met voetbal te maken’

Roger Schmidt en Mario Götze zijn na de winstpartij van PSV tegen Sparta Rotterdam (1-2) blij met de drie punten, maar niet bepaald tevreden over de kwaliteit van het veld op Het Kasteel. Sparta Rotterdam krijgt vaker kritiek over het veld, dit is namelijk een kunstgrasveld.

Schmidt deelt zijn mening aan ESPN. “Dit heeft helemaal niets met voetbal te maken. Op dit veld kun je niet spelen. Het heeft totaal geen zin om te praten over tacktieken. Je moet hier winnen en dan weer naar huis gaan.” Götze sluit zich hierbij aan. “Het veld was niet echt goed. We hadden wat geluk bij het winnen van de wedstrijd.”

Gevaarlijk veld

Schmidt vertelt dat hij vanwege het slechte veld bang was voor meer blessures. “Het voetbal is volledig anders, zeker als het veld niet nat is. Sparta speelde ook erg agressief, waardoor iedere tackle voor een hoog risico op een blessure zorgde.” De PSV-trainer haalt opgelucht adem na het laatste fluitsignaal. "Ik ben blij dat het er dan ook op lijkt dat er geen zware blessures bij zijn gekomen.”