Nijland ontkent geruchten: "We zijn amper zes duels met Danny onderweg"

Volgens Hans Nijland is een vertrek van Danny Buijs bij FC Groningen momenteel absoluut niet aan orde. Na teleurstellende resultaten speelden er al geruchten over een eventuele opvolger van de trainer. De algemeen directeur van de Groningers ontkent deze speculaties in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Buijs kwam afgelopen zomer over van Kozakken Boys en begon aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Met FC Groningen staat de Dordrechter na zes wedstrijden op een laatste plek. In de media werd er daarom al druk gespeculeerd over een eventueel ontslag van Buijs. Erwin Koeman zou zijn mogelijke opvolger worden. 

Algemeen directeur Hans Nijland baalt van de geruchten: "Als dit verhaal zou kloppen, dan ben ik nog liever vandaag dan morgen weg bij FC Groningen. Ik zou mezelf een onvoorstelbare klootzak, nietsnut en slapjanus vinden. Misselijkmakend zelfs. We zijn amper zes duels met Danny onderweg."

Buijs is zelf niet bezig met eventuele geruchten over zijn positie: "Dat kost alleen maar energie. Ik heb daar geen invloed op. Maar ik weet van mezelf dat ik er alles aan doe. Oké, je maakt fouten, maar daar moet je van leren. Als iemand anders besluit dat het niet goed genoeg is, dan moet je je erbij neerleggen. Ik zou er alleen enorm van balen áls het gebeurt, vooral voor mijn gezin."