Voorbeschouwing Feyenoord-AZ: vorm, verwachtingen en vermoedelijke opstellingen!

In speelronde twaalf van de Eredivisie staat er een mooi affiche op het programma: Feyenoord - AZ. Op zondagmiddag 16:45 wordt er in De Kuip afgetrapt. De Rotterdammers staan vierde in de Eredivisie met 22 punten na tien duels. AZ heeft ook maar tien duels gespeeld en staat op plaats negen.

Vorm

Feyenoord steekt op dit moment in een goede vorm. Er zijn inmiddels vier wedstrijden op rij gewonnen (3-1 tegen Union Berlin, 2-3 tegen sc Cambuur, 0-1 tegen Sparta en 1-2 tegen Union Berlin). Arne Slot lijkt zijn ploeg steeds beter aan de praat te krijgen en als Dessers zo blijft scoren dan gaan ze nog veel plezier aan de Belg beleven. Feyenoord is door de overwinning op Union Berlin (1-2) zo goed als door in de Conference League.

Feyenoord wint een belangrijke wedstrijd in Berlijn...

AZ kan over het Europese avontuur ook niet ontevreden zijn. De Alkmaarders wonnen donderdag met 2-0 van CFR Cluj en zijn net als Feyenoord zo goed als door in de Conference League. In de Eredivisie gaat het AZ niet zo goed af, Pascal Jansen staat met zijn mannen op de negende plaats. Er werd vorige week maar op het nippertje van hekkensluiter PEC Zwolle gewonnen (3-2) en één week eerder was FC Groningen met 2-0 te sterk.

Verwachtingen

Feyenoord is op basis van het spel en de ranglijst favoriet om zondag in de eigen Kuip AZ over de knie te leggen. Makkelijk zal het niet gaan, ook omdat AZ de vorige twee ontmoetingen in Rotterdam wist te winnen (0-3 en 2-3). In die tijd waren sterkhouders als Koopmeiners, Boadu en Stengs nog echter wel aanwezig. 

Vermoedelijke opstellingen

Alireza Jahanbakhsh zat donderdag niet bij de selectie vanwege een lichte blessure. Het is onzeker of hij zondag tegen AZ wel bij de selectie kan zitten. Over de rest van de ploeg kan trainer Arne Slot wel beschikken, ook Mark Diemers is weer terug bij de selectie na een knieblessure.

Frederik Midtsjö en Jeremy Helmer zijn met een blessure onzeker voor de wedstrijd van zondag. Midtsjö moest donderdag in de rust het veld verlaten, zijn blessure is nog onbekend. Verder kan óók trainer Pascal Jansen beschikken over een fitte selectie.