Voorbeschouwing Feyenoord-Ajax: Slaan de Rotterdammers een gat op de ranglijst?

Het verschil tussen Feyenoord en Ajax voorafgaande van De Klassieker op zondag bedraagt slechts het doelsaldo. Beide ploegen staan na zestien wedstrijden op 36 punten. Aankomende zondag kan er dus een gat worden geslagen in de titelstrijd. Bet365 verwacht dat het een lastige opgave gaat worden voor de ploeg van Arne Slot.

Verslaat Feyenoord hun aartsrivaal Ajax?

De laatste keer dat Ajax op bezoek kwam in De Kuip, waren de Amsterdammers met 0-3 te sterk voor Feyenoord. In 2019 was dat wel anders, toen de Rotterdammers met 6-2 gehakt maakten van Ajax. Na het bekerdebacle van Feyenoord tegen FC Twente (2-1), is de ploeg van Arne Slot gebrand om te winnen.

In de laatste vier ontmoetingen tussen Ajax en Feyenoord kwamen de Rotterdammer geen enkele keer tot scoren. Dit seizoen scoort Feyenoord er in alle competities wel flink op los, met Guus Til (15 doelpunten) en Bryan Linssen (13 doelpunten) als de absolute uitblinkers. Nu is natuurlijk de vraag of de aanvaller hun scoringsvermogen meenemen naar De Klassieker.

Ontpopt Feyenoord zich als oppermachtigste tegen Ajax?

Voor Feyenoord staat er zondag een hoop op het spel. Niet alleen Ajax komt op bezoek in De Kuip, maar ook voormalig aanvoerder Steven Berghuis keert terug in Rotterdam-Zuid. Voor de ploeg van Arne Slot extra motivatie om zich te ontpoppen tot de oppermachtigste ploeg tijden De Klassieker.