Depay kan zondag al debuteren tegen Olympique Marseille: "Sta te popelen"

Memphis Depay kan aankomende zondag al debuteren voor Olympique Lyon in het thuisduel met Olympique Marseille. De vleugelaanvaller kwam voor ongeveer 16 miljoen euro over van Manchester United. Depay heeft zin om te spelen voor zijn nieuwe club, zegt hij op de website van zijn nieuwe werkgever.

Vertrouwen

"Ik ben heel blij met mijn transfer naar Lyon", begint de 22-jarige Nederlander. "Er waren meerdere clubs die interesse hadden, maar mijn zaakwaarnemer zei me dat hij een goed gevoel had bij Lyon. Ik heb vertrouwen in hem en daarom heb ik hier getekend. De coach, de voorzitter... iedereen wilde me hebben, dat geeft veel vertrouwen. Ik had het gevoel dat ik hierheen moest komen. Lyon is een grote club, met een mooie historie en dat heeft meegewogen in mijn beslissing."

"Ik weet dat Lyon zeven jaar op rij kampioen is geworden en vaak in de Champions League heeft gespeeld", vervolgt Depay. "Ik ben jong en wilde naar deze mooie club. Ik voel me goed en weet dat de volgende wedstrijd belangrijk is. Ik hoop dat ik mee kan doen. Wel heb ik nog wat kracht nodig, maar ik ben een sportman. Ik ben er klaar voor."

''Geweldige uitdaging''

Depay heeft kan niet wachten om voor de Franse ploeg te spelen. "Ik ben niet naar hier gekomen om revanche te nemen voor hetgeen wat er in Manchester is gebeurd. Ik wil laten zien wat ik in mijn mars heb. Dat heb ik in het verleden al gedaan en ik weet wat ik kan. Bij Manchester United trainde en speelde ik met fantastische spelers, van wie ik veel heb geleerd. Ik wil doelpunten maken en met plezier voetballen in dit mooie stadion van Lyon. Ik sta te popelen en dit is een geweldige uitdaging voor mij. Als de coach me nodig heeft, zal ik er staan."