De bijzondere seizoensstart van NEC, met Tannane als positieve uitzondering

Oussama Tannane is voorlopig de meest productieve speler bij NEC. De Nijmegenaren spelen aanvallend weinig klaar, maar de middenvelder is met twee goals en zes assists een positieve uitzondering. Ook tegen Go Ahead Eagles was Tannane zondagmiddag met een goal en een assist weer van waarde. De in Tétouan geboren vedette zat er lekker in.

En dat is voor Rogier Meijer maar beter ook. De smaakmaker van het elftal is dit seizoen direct betrokken geweest bij ruim de helft van de gemaakte treffers. NEC scoorde tot nog pas twaalf keer en kreeg een net zo schaars aantal doelpunten tegen. Wat betreft doelpunten voor staan de mannen van Meijer onder de degradatiestreep, terwijl er elf ploegen meer doelpunten tegen kregen dan de Nijmegenaren. Op de werkelijke ranglijst bevindt de Nijmeegse formatie zich er precies tussenin, in de middenmoot. 

Achterin staat het dus goed, maar doelpunten maken dat lukt te weinig. Een echte spits is in de selectie nog niet opgestaan. Pedro Marques en Landry Dimata kregen allebei meerdere kansen in de punt van de aanval, maar kwamen samen tot slechts twee doelpunten. Vanaf de vleugels is het aantal doelpunten ook schamel. De 'topscorers' van het elftal lopen op het middenveld en achterin. Het zijn Tannane en Iván Márquez, die allebei twee keer hebben gescoord. 

Tegen Go Ahead Eagles werd nog maar eens een gelijkspel aan het rijtje toegevoegd, de achtste puntendeling van dit seizoen. Goals tegen, goals voor, de eindstanden; alles is in balans bij NEC, maar echte tevredenheid heerst er in het Nijmeegse niet. Sterker nog, het chagrijn leek de laatste weken eerder te overheersen. Met namen als Jasper Cillessen, Lasse Schöne en Elayis Tavsan in de selectie wordt er meer verwacht. Meer dan één overwinning zat er tot dusver echter nog niet in.

Alleen FC Volendam en FC Emmen wonnen ook pas één keer dit seizoen; de nummers zeventien en achttien van dit moment. Daartegenover staat het feit dat alleen Feyenoord en Ajax minder verloren dan NEC. Op het gebied van gelijke spelen is er niemand die in de buurt komt van de Nijmegenaren. Meijer en zijn mannen hebben in de eerste elf speelronden al net zoveel gelijkgespeeld als in heel het vorige seizoen. Het bestempeld nog maar eens dat de seizoensstart van de Nijmegenaren een bijzondere is.