Transfergeruchten: Chelsea geïnteresseerd in Riedewald, Mahrez op weg naar Juventus

Transfergeruchten: Chelsea geïnteresseerd in Riedewald, Mahrez op weg naar Juventus

Lees tussen 1 juni en 31 augustus dagelijks de Voetbalflitsen Transfergeruchten, een overzicht van de belangrijkste en meest spraakmakende geruchten op de transfermarkt in binnen- en buitenland.
Lees hier de vorige Voetbalflitsen Transfergeruchten.

Eredivisie:

  • Ajax-verdediger Jaïro Riedewald staat in de belangstelling van Chelsea. De Engelse kampioen wil de verdediger volgens de Daily Star graag overnemen met het oog op Champioens League voetbal komend seizoen. Trainer Antonio Conte wil genoeg kunnen rouleren met zijn selectie en ziet Riedewald als een goede versterking. De veelzijdige Riedewald moet zo'n vijtien miljoen euro kosten. Ook Wolfsburg zou geïnteresseerd zijn.
  • Renato Tapia kan zijn carrière mogelijk voortzetten in Mexico. De Peruviaan speelde het afgelopen seizoen nauwelijks voor Feyenoord. Club América heeft zo'n 2,4 miljoen euro over voor de middenvelder, meldt Deportes. Tapia speelde acht Eredivisie-wedstrijden voor de Rotterdammers in het afgelopen seizoen.
  • De Belgische doelman Davy Roef wordt in verband gebracht met FC Utrecht. Het Nieuwsblad meldt dat zijn huidige club RSC Anderlecht hem komende zomer laat vertrekken. De sluitpost werd het afgelopen half jaar verhuurd aan Deportivo La Coruña maar kwam daar amper aan spelen toe. FC Utrecht ziet in de 23-jarige doelman de vervanger van de vertrokken Robbin Ruiter.

Bekijk hier de Done Deals uit de Eredivisie!

Buitenland:

  • De Algerijnse buitenspeler Riyad Mahrez kan deze zomer naar Juventus vertrekken volgens The Mirror. De club uit Turijn ziet de Leicester-aanvaller als een goede versterking, mocht Bayern-aanvaller Douglas Costa niet de overstap maken naar Juve. De 26-jarige Mahrez hoopt deze transferperiode te vertrekken bij Leicester. In het seizoen 2015/2016 was de buitenspeler een belangrijk onderdeel van het kampioensteam van Leicester.
  • Adnan Januzaj vervolgt zijn loopbaan mogelijk in Spanje. Real Sociedad wil de buitenspeler graag aan haar selectie toevoegen en heeft tien miljoen euro over voor de Belg, meldt The Daily Mail. Januzaj staat nog onder contract bij Manchester United, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Sunderland. De 22-jarige Belg speelde daar 28 wedstrijden.
  • Leicester City ziet mogelijk ook Demarai Gray vertrekken. De 20-jarige linksbuiten staat volgens The Mirror in de belangstelling van Tottenham Hotspur. De Engelse aanvaller heeft een afkoopsom van zo'n 25 miljoen euro in zijn contract staan. Leicester is niet van plan om de aanvaller voor minder te laten gaan. Gray speelde afgelopen seizoen dertig wedstrijden in de Premier League en scoorde één keer.