Penalty's bij FC Lisse - Hoek mogelijk opnieuw: scheidsrechter laat strafschoppen in verkeerde volgorde nemen

Penalty's bij FC Lisse - Hoek mogelijk opnieuw: scheidsrechter laat strafschoppen in verkeerde volgorde nemen

De strafschoppenserie van de bekerwedstrijd van FC Lisse tegen Hoek moet mogelijk overnieuw. De penaltyreeks werd weliswaar gewonnen door Lisse, maar is volgens de KNVB niet volgens de spelregels gelopen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

De scheidsrechter van het desbetreffende duel liet de penalty's nemen volgens het ABBA-principe. Dat betekent dat eerst team A een strafschop mag nemen, team B mag vervolgens twee keer aanleggen, en daarna is team A weer aan de beurt.

"Dit is absoluut niet conform de spelregels. We gaan rapporten opvragen bij de clubs én de scheidsrechter, die gaan we voorleggen aan de tuchtcommissie en dan gaan we bepalen of het gevolgen heeft gehad voor de wedstrijd", zo laat de KNVB weten in een verklaring an FOX Sports.

Dwaling
Danny de Vrieze, de teammanager van Hoek, zegt tegen het AD: "De spelers hoorden pas in de middencirkel dat dit de volgorde zou worden. Ik ben na de strafschoppenserie naar de scheidsrechter toegegaan en hij gaf toen al aan dat hij een dwaling had begaan. De KNVB heeft al contact met Hoek gezocht en de kans is aanwezig dat donderdag het balletje FC Lisse/Hoek in de koker gaat."