Peter Bosz naar Dortmund? 5 mogelijke opvolgers als trainer van Ajax

De geruchten over een mogelijk vertrek van Peter Bosz naar Borussia Dortmund worden steeds hardnekkiger. Volgens Duitse media is de kans groot dat de coach Ajax verruilt voor de Duitse topclub. Maar wie moet Bosz in dat geval opvolgen in Amsterdam? Wij zetten alvast vijf kandidaten op een rij:

Erik ten Hag

Erik ten Hag heeft zich bij FC Utrecht echt de kaart gezet. De Domstedelingen eindigden dit seizoen afgetekend als vierde in de Eredivisie en de play-offs waren uiteindelijk ook een prooi voor de Utrechters. Ten Hag laat zijn elftal aanvallend spelen en druk zetten. In dat kader zou hij uitstekend bij Ajax passen, maar is hij al toe aan een volgende stap?

De weergaloze comeback van Utrecht in de play-off-finale tegen AZ, na een 3-0 uitnederlaag:

Jaap Stam

Jaap Stam stond sinds dit seizoen op eigen benen als trainer bij het eerste elftal van een club. Hij leidde Reading, dat vorig seizoen nog zeventiende werd in de Championship, tegen alle verwachtingen in naar de derde plaats. Stam en zijn ploeg liepen nipt promotie naar de Premier League mis. In de play-off-finale tegen Huddersfield ging het na strafschoppen mis. Stam heeft al meermaals aangegeven het hoogste niveau na te streven. Een terugkeer naar Ajax, waar hij als speler en jeugdtrainer actief was, zou voor nu een mooie vervolgstap zijn.

Thomas Tuchel

Thomas Tuchel liet Borussia Dortmund met een positieve spelopvatting voetballen, maar de Duitser moest vanwege teleurstellende resultaten toch zijn biezen pakken. Die Borussen eindigden in de competitie als derde, op liefst achttien punten van kampioen Bayern München. Wel pakte Tuchel met Dortmund de DFB Pokal, al was dat geen reden voor de clubleiding om de samenwerking voor te zetten. De Duitser heeft in ieder geval wél iets met de Hollandse School, zagen en hoorden we eerder. 'Ruilt' hij van baan met Bosz?

John van den Brom

John van den Brom kent Ajax op zijn duimpje. De oud-middenvelder speelde in de jaren negentig bij de Amsterdammers en won met de club in 1995 zelfs de Champions League. Bij AZ doet Van den Brom het qua resultaten uitstekend. Hij leidde de club in drie jaar tijd twee keer naar Europees voetbal, overwinterde zelfs in Europa en hij stond afgelopen seizoen met AZ in de bekerfinale. Is Brom rijp voor een Nederlandse topclub?

Danny Blind

Danny Blind heeft als clubcoach alleen ervaring bij Ajax. De man die met Oranje het EK miste en als bondscoach zo bekritiseerd werd, heeft nog wat recht te zetten in Amsterdam. In 2005/06, toen Blind aan het roer stond in de Johan Cruijff Arena, eindigden de Amsterdammers teleurstellend als vierde. Ondanks dat Blind hoopte dat zijn zoon Daley de Europa League-finale van Ajax zou winnen, draagt hij zijn oude club zeker nog een warm hart toe.