Ghana tekent protest aan bij FIFA vanwege blunderende scheidsrechter

Ghana tekent protest aan bij FIFA vanwege blunderende scheidsrechter

De nationale voetbalbond van Ghana heeft een protest ingediend bij de FIFA. Dit vanwege het optreden van de scheidsrechter bij de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oeganda (0-0). Het Afrikaanse land is van mening dat hen onrecht is aangedaan door arbiter Daniel Bennett.

WK-deelname ver weg
De actie onderstreept wel dat de urgentie hoog is voor Ghana. Door de remise tegen Oeganda is de kans op WK-deelname zo goed als vervlogen. Ghana staat op zes punten derde, achter Egypte (negen) en Oeganda (acht).

''Hij heeft een zuivere goal afgekeurd''
Er werd tegen Oeganda een doelpunt van de Ghanees Raphael Dwamena afgekeurd in de blessuretijd. Meteen na het duel diende de GFA, de Ghanese federatie, een protest in bij de FIFA. "Scheidsrechter Bennett heeft een zuivere goal in de 93ste minuut afgekeurd, wat ook te zien is in de herhalingen. Eerder in de tweede helft werd Ghana ook al een penalty onthouden, nadat Frank Acheampong werd neergehaald in het strafschopgebied. We hebben door deze dwalingen geen andere optie dan in protest te gaan", luidt het statement van de Ghanese voetbalbond.

​Bekijk hieronder de afgekeurde goal van Ghana: