Johan Derksen hekelt kritiek op Renate van der Gijp-grap: "Het is ONS programma"

RTL Nederland heeft kritiek geuit op de 'Renate van der Gijp-grap' van Voetbal Inside, waarbij René zich verkleedde als vrouw. De transgendergrap was een verwijzing naar Belgische journaliste Bo van Spilbeeck, die in het nieuws kwam door haar geslachtsverandering. Johan Derksen vindt dat RTL niet zo snel in paniek moet raken.

Renate van der Gijp
De uitzending van afgelopen vrijdag kreeg een bijzondere wending toen René van der Gijp vertelde dat hij als vrouw verder door het leven wilde, net als Bo van Spilbeeck. Er kwam veel kritiek op de grap en RTL liet zondag weten de uitzending mee te nemen in de volgende bespreken. Tot ongenoegen van Derksen, die waarschuwt dat bemoeienis met de inhoud van Voetbal Inside niet op prijs wordt gesteld: "Ik sta er heel eenvoudig in: als RTL zich met de inhoud van het programma wil bemoeien, moet het mij onmiddellijk van de buis halen."

Daarnaast zegt hij tegen de zendergroep: "Ze zouden niet zo snel in paniek moeten raken. Je kunt van alles van ons programma vinden. Maar of je het nou leuk vindt, smakeloos, of wat dan ook... het is ons programma. Ik zit niet echt te wachten op een zedenpreek van RTL."

Dapper
Spijt van zijn uitlatingen over het gevoelige onderwerp heeft Derksen niet. In de uitzending zei hij dat hij het 'helemaal niet dapper' vindt, zo'n geslachtsverandering. Zijn eigen uitspraken vindt hij eerder dapper: "Nu de talkshowtafels overspoeld worden door hypocriete mannen en vrouwen die Nederland vertellen wat we wel en niet mogen zeggen, is een grap over een transgender minstens net zo dapper."

Het desbetreffende stukje uit de uitzending: