De Jong groot gemis bij Oranje: "Hij zou beter renderen dan Weghorst"

Luuk de Jong kondigde in aanloop naar de EK-kwalificatieduels van Oranje aan dat hij stopte als international en volgens Wim Kieft is dat een gemis voor bondscoach Ronald Koeman. Tegen Frankrijk werd niet gescoord en de Gibraltar-formatie werd slechts drie keer gepasseerd, de analist benoemt het gemis van de centrumspits.

Niet alleen De Jong, maar ook Vincent Janssen gaf aan te stoppen als Oranje-speler en daardoor lag de weg open voor Manchester United-spits Wout Weghorst, maar daar is Kieft niet kapot van. "Tegen Gibraltar mocht Wout Weghorst negentig minuten in de spits staan van het Nederlands elftal, waarin hij niet tot scoren kwam voor Oranje. Luuk de Jong is gestopt als international, maar die zou beter renderen tegen een ploeg als Gibraltar omdat hij alleen al een betere kopper is dan Weghorst", laat hij weten in gesprek met De Telegraaf.

"De Jong beheerst het gevoel voor de goede positie, eerste paal of tweede paal, weet hoe hij moet bewegen voor het doel en zijn timing is gewoon veel beter dan die van Weghorst", vervolgt hij. "Ondanks zijn lengte mist Weghorst de kwaliteiten om goed met het hoofd te zijn in dit soort wedstrijden." De Jong heeft dit seizoen tien goals op zijn naam, waarvan zes in de Eredivisie. 

Feyenoord-doelman vertrekt