Inter gunt Eriksen vertrek om weer te mogen voetballen

Een vertrek bij Inter lijkt voor Christian Eriksen aanstaande. De middenvelder mag vanwege zijn defibrillator niet in actie komen in de Serie A. de Deen kreeg tijdens het EK 2020 een hartstilstand en leeft sindsdien met een geïmplanteerde cardioverter-defibrillator, kortweg ICD. 

In de Serie A is het verboden voor voetballers om te spelen met zo'n defibrillator. Tijdens het EK-duel van Denemarken - Finland kreeg Eriksen een hartstilstand. Toen bekend werd dat Eriksen een ICD kreeg gingen er al snel speculaties rond dat de Deen niet meer in actie kon komen voor Inter. Eriksen melde zich begin augustus 'gewoon' bij Inter, maar de laatste maanden was het stil rondom de middenvelder.

Tijdens een aandeelhoudersvergadering bracht Inter inderdaad naar buiten dat Eriksen niet meer in de Serie A in actie mag komen. Inter wil daarom meewerken aan een winters vertrek van Eriksen, zodat hij weer kan voetballen. In Nederland is dit wel toegestaan, zo speelt Daley Blind al enige tijd bij Ajax met een ICD.