Podolski over laatste interland: "Ik had voortdurend kippenvel"

Podolski over laatste interland: "Ik had voortdurend kippenvel"

Lukas Podolski speelde woensdag zijn laatste interland voor Duitsland. Na afloop van het vriendschappelijke duel met Engeland, vertelde de aanvaller dat hij zeer onder de indruk was van het publiek in het stadion.

"Het is net een film, zoals het uiteindelijk is gelopen,'' begint Podolski tegenover Heimat. ''We hebben met 1-0 gewonnen en ik maakte het enige doelpunt.'' Met zijn linker schoot de speler van Die Mannschaft de bal prachtig in de kruising. ''God heeft me nu eenmaal een linkervoet gegeven waarmee ik veel kan uitrichten.''

De aanvaller kreeg vijf minuten voor tijd een publiekswissel van de bondscoach. Joachim Löw: "Ik wilde dat eigenlijk eerder doen, maar Lukas gaf in de rust aan graag langer te blijven staan. Hij is altijd iemand met een positieve instelling geweest, of hij nu in de basis stond of niet. Bijzondere spelers verdienen een bijzonder afscheid, dit is heel mooi voor hem."

''Volgens mij zaten er wel dertigduizend mensen uit Keulen op de tribune. Ik had voortdurend kippenvel. Ik ben er heel erg trots op dat ik dertien jaar deel heb uitgemaakt van de nationale ploeg,'' sluit Podolski af.