De Boer geeft Oranje raad: 'Blind moet nu opstaan en de rest op sleeptouw nemen'

De laatste maanden gaat het niet bepaald goed bij de KNVB en het Nederlands elftal, maar trainer Frank de Boer blijft positief. Dat vertelt hij op de website van de voetbalbond. Ook heeft de oefenmeester een wijze raad voor de mannen van Oranje.

"Ik vind dat Daley Blind moet opstaan en de ploeg op sleeptouw moet nemen. Ook ben ik blij dat Strootman weer terug komt. Hij is een geweldige voetballer die we erg hebben gemist", aldus De Boer. 

"Naast de uitzonderlijke klasse van Robben, ben ik fan van Wesley Sneijder. Ik hoop echt dat hij fit blijft, want we hebben zijn ervaring en kwaliteiten nodig. Ook Virgil van Dijk doet het uitstekend, ik gun hem binnenkort een mooie transfer. Ik hoor dat elke topclub hem graag wil hebben, dat zou voor zowel zijn ontwikkeling als Oranje fantastisch zijn", vervolgt de voormalig coach van Ajax en Internazionale.

Ervaring

"Het moet allemaal op zijn plek vallen. Jonge jongens moeten internationaal meer ervaring krijgen, ouderen opstaan en blessurevrij blijven. Ik kijk met name naar Arjen Robben. Zijn aanwezigheid scheelt echt een slok op een borrel. Hij boezemt altijd angst in bij de tegenstander. Laten we hopen dat hij fit is en de kar weer kan trekken, dan heb ik er alle vertrouwen in met de huidige selectie", aldus De Boer, die momenteel zelf zonder club zit.