Terugkeer Stam in Manchester draait uit op teleurstelling: Reading krijgt met 4-0 klop

De terugkeer van Jaap Stam op Old Trafford is uitgedraaid op een enorme teleurstelling. De manager van Reading kreeg in het FA Cup-toernooi met 4-0 klop van Manchester United.

Record Rooney

Met Daley Blind in de basis wist United na 7 minuten al op een 1-0 voorsprong te komen. Wayne Rooney maakte zijn 249e doelpunt voor 'The Mancunians', een evenaring van het clubrecord van Sir Bobby Charlton. Enkele minuten later maakte Anthony Martial meteen de 2-0 in de wedstrijd. In totaal vuurde United 18 keer op het vijandelijke doel in de eerste helft.

Rashford

Toch vielen het derde en vierde doelpunt pas in de tweede helft. Marcus Rashford bleef oog in oog met Al-Habsi rustig na een steekpass van Michael Carrick. In de 79e minuut trof de negentienjarige aanvaller nogmaals doel, na een blunder van de Reading-doelman. Al-Habsi krijgt de bal aangespeeld en is vervolgens volledig de weg kwijt. Rashford maakt dankbaar gebruik.

Droom Blind

Door de overwinning blijft United in het toernooi. Zo blijft de droom van Daley Blind om het toernooi voor een tweede keer op rij te winnen levend. Afgelopen mei won United de FA Cup onder leiding van Louis van Gaal.