Officieel: Ajax maakt transfer Promes bekend

De kogel is door de kerk: Quincy Promes verlaat Ajax. De buitenspeler keert terug bij Spartak Moskou, de club waar hij tussen 2014 en 2018 actief was. 

Ajax ontvangt een vast bedrag van 8,5 miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 11 miljoen euro. De transfer van Promes naar Spartak hing al geruime tijd in de lucht, maar nu is het dan officieel. Zijn arrestatie omtrent het steekincident vormt geen belemmering voor de transfer: Promes heeft toestemming gekregen om naar Rusland af te reizen. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten aan VoetbalPrimeur

Zo keert de aanvaller na anderhalf jaar terug op het oude nest. In zijn periode bij Spartak groeide de 29-jarige aanvaller uit tot een publiekslieveling. "Promes is niet zomaar een speler, maar een legende", zo geeft de Russische journalist Dmitry Egorov aan tegenover VP. "Honderdduizenden of misschien zelfs miljoenen fans wachten hier op hem". In het seizoen 2017/18 werd de 47-voudig Oranje-international topscorer van de Premjer Liga.

Wisselvallige periode

Vorig seizoen was Promes een meerwaarde voor Erik Ten Hag. Echter ging het dit seizoen minder, waardoor de buitenspeler vaak op de bank zat. De laatste paar wedstrijden zat de aanvaller zelfs niet meer bij de selectie, in afwachting van een overstap naar Rusland. Promes tekent in Moskou een contract voor 3,5 jaar.