Ibrahimovic blikt uitgebreid terug op Ajax-tijd: "Is mis het wel, hoor"

Zlatan Ibrahimovic is zijn tijd bij Ajax nog lang niet vergeten. Sterker nog: de Zweedse superster mist de periode bij de Amsterdammers zelfs. Dat zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Ibrahimovic speelde tussen 2001 en 2004 ruim zeventig wedstrijden in dienst van de recordkampioen. 

"Ik had het er in het begin erg moeilijk, maar heb veel geleerd. Ik was voor het eerst alleen, zonder familie", blikt Zlatan terug. "Door de transfersom die voor me betaald was (7,8 miljoen, red.), waren de verwachtingen onrealistisch. Ik geloof dat ik meteen met Van Basten werd vergeleken. De supporters waren veeleisend. Als ik warmliep, werd de naam van Nikos Machlas gescandeerd."

Volgens Ibrahimovic zelf is hij in Amsterdam nooit in de buurt gekomen van de topspeler die hij later zou worden. "Pas in het derde jaar werd ik beter. Ik denk dat ik niet volwassen was. Ik gaf niet 100 procent. Dat kleine details het verschil maken, heb ik pas later geleerd. Ik moet zeggen: ik mis die tijd bij Ajax toch wel, hoor."

De tien mooiste doelpunten van Irba in het shirt van Ajax.